SPF - Solfaktor - Hudpleje og makuep med solfaktor

Læs videre

Filters

Sort
Side
12
 
Side
12
 

UDVALGT TIL DIG

Loading...

Hvad betyder SPF egentlig?

SPF står for ”solbeskyttelsesfaktor” eller ”sun protection factor” og er en indikation for, hvor godt hudpleje- og solprodukter beskytter huden mod UVA- og UVB-stråler fra solen. Jo højere SPF, desto bedre beskyttelse. SPF 15 blokerer 93% af UVB-stråler, mens SPF 30 blokerer 97%. Det anbefales at vælge en produkt med SPF 15 eller højere for at få den bedste beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler.

UVA-stråler er længebølge-ultraviolet lys, der trænger dybt ind i huden, hvilket kan forårsage hudkræft, for tidlig ældning og andre negative effekter. UVB-stråler er kortbølge ultraviolet lys, der brænder på huden og kan forårsage solskoldninger og hudskader. SPF-hudpleje, solcreme og selvbeskyttelse samt makeup med SPF beskyttelse, hjælper med at forhindre skader fra UVA- og UVB-stråler ved at blokere eller reflektere strålingen.

Hvilke styrker af SPF solfaktor findes der?

Der findes mange! Lige fra SPF 2 til SPF 50+. Nogle af de mest almindelige SPF solfaktor er SPF 15, SPF 30 og SPF 50. DSom udgangspunt anbefales det, at du vælger et solprodukt med SPF 15 eller højere, for at få den bedste beskyttelse mod UVA- og UVB-stråling. Det er også vigtigt at huske at produkter med højere SPF ikke nødvendigvis beskytter bedre mod UVA-stråler end produkter med lavere SPF, så det er vigtigt at vælge et produkt, der er beregnet til at beskytte mod begge typer stråler.