Tilbage til alle indlæg

Vidste du det her om parfumer?
Fun Facts om parfume, som med garanti vil overraske dig..

Parfume fun facts foto fra BilligParfume.dk - 10 ting du ikke vidste om parfumer

Vidste du måske at…

  1. Man mener, at den første parfume er mere end 4000 gammel. Duften blev opdaget i Cypern, og vidner altså om, at mennesker har været fascineret af dufte i årtusinder.

  2. Ordet ”parfume” kommer fra det latinske ord ”per fumum”, som betyder ”gennem røg”. Det stammer fra en tid – må man huske – hvor røgelse var en almindelige måde at sprede duft på.

  3. Parfumer kan påvirke vores humør. Visse dufte siges at have en beroligende eller opkvikkende effekt – og de kan øge vores selvtillid, og virke tiltrækkende på andre mennesker (men det vidste vi jo egentlig godt!)

  4. Der er professionelle parfumemagere – de kaldes for ”næser”. De trænes i at genkende og blande forskellige duftnoter for at skabe unikke dufte. På dansk kaldes de også parfumører.

  5. Chanel No. 5 er en af verdens mest ikoniske parfumer og blev berømt, da Marilyn Monroe nævnte, at hun hver aften gik i seng – kun iført et par dråber, af den sensuelle duft.

  6. Et kilo roser kan producere omkring 300 gram rosenolie, som anvendes i mange parfumer. Det gør rosenolien til en af de mest værdifulde og dyre essentielle olier.

  7. Parfume er blevet brugt som et tegn på status og velstand igennem historien. I gamle dage var det kun adelige og kongelige, der nød denne ekstravagante luksus med eksklusive dufte.

  8. Nogle parfumer indeholder ingredienser, der tiltrækker bestemte insekter og sommerfugle eller bier, hvilket gør dem til et vigtigt værktøj i forbindelse med arbejdet i botaniske haver.

  9. Parfumer har forskellige duftnoter, som er de forskellige dufte, der kommer frem efter påføring. Disse noter kaldes typisk for topnote, mellemnote og bundnote. Lær mere om duftnoter i vores duftguide

  10. En af de mest mærkelige parfumer, der nogensinde er blevet skabt er; ”Burger King Flame-Grilled Fragrance”. Det var en begrænset udgave – og den blev lavet for at dufte som en nylavet burger (believe it or not – men den skulle være god nok!

  11. Verdens dyreste parfume er Clive Christian No 1 Passant Guardant. Duften kan du få fingrene i, for den nette sum af 143.000 dollars eller lige omkring 1 million danske kroner. Pu ha. Til gengæld får du også en unik niche parfume, hvor den smukke flakon er dekoreret med 2000 funklende diamanter. Er det lige i overkanten? Så kan vi måske hjælpe dig med inspiration til andre niche dufte til mere overkommelige priser. Se mere her.

Published by malene

Jeg hedder Malene og er en af pigerne hos BilligParfume.dk Jeg elsker lækre parfumer, dufte og beauty produkter, og elsker at teste, anmelde og skrive om dem.


Altid lave priser – Uden abonnement
Dansk Webshop
Over 4000 dufe og skønhedsprodukter
Gør som 50.000 andre, tilmeld dig nyhedsbrevet og få de bedste tilbud, nyheder og rabatkoder først!
Ved at tilmelde dig, accepterer du vores Persondata politik
Du kan til en hver tid framelde dig nyhedsbrevet igen