Tilbage til alle indlæg

Din guide til en lækker sommerkulør

Har du prøvet at bruge selvbruner med halvlunke resultater?

SÅDAN opnår du de bedste resultater med selvbruner.

Minetan selvbruner der giver flotte brune ben.
Minetan selvbruner

Måske har du næsten opgivet at få en lækker jævn solbrun hud, fordi du tidligere har oplevet gule striber på huden og leopardpletter.

Ligegyldig om du er en erfaring selvbruner eller helt ny:

  • Så bliver du (rigtig) glad for denne guide!

Med denne komplette guide bliver du klædt godt på til at:

✔️ Vælge de helt rigtige produkter, der passer til dig – og dit temperament.

✔️ Vores 3 bedste anbefalinger til, hvordan du forbereder dig inden du går i gang med at bruge selvbruner – ”De 3 gyldne steps – inden du selvbruner.”

✔️ Hvordan du bruger selvbruner, for at opnå de bedste resultater.

SÅDAN virker selvbruner 

Med selvbruner behøver du ikke vente på, at solens stråler giver din hud en smuk sommerglød.  

Måske har du en sart lys hud, som du gerne vil undgå at udsætte for solens UV-stråler. 

Selvbruner i form af creme, mousse eller spray vil i løbet af kun et par timer efterlade din hud med en smuk brun sommerfarve – i den nuance, der passer til din hud og dine ønsker. 

Med selvbruner er det kun udenpå (på huden) farveforandringen sker – modsat solens stråler, der kan forårsage pigmentforandringer, rynker og celleskader. For at kunne skabe den smukke glød på huden bruges DHA i processen, der er 100% naturligt, udvundet af sukkerrør – som reagerer på aminosyrerne i de øverste lag i huden. Resultatet er en smuk brun sommerfarve på de øverste celler i huden. Det er også derfor, at farven kun holder indtil cellerne dør. Derfor er en rigtig god ide at pleje din hud for at holde farven ved lige, så farven aftager så naturligt og jævnt som muligt.  

Hvilken selvbruner giver dig det solkysset look du ønsker? 

Smuk kulør med selvbruner
Solkysset hud med selvbruner

Der er flere muligheder, når det kommer til selvbruner, og alle giver en smuk og jævn farve. Det mest afgørende i dit valg af selvbruger er, hvilken løsning der passer bedst til dig – og dit temperament.  

Tanning Lotion 

Selvbrunerlotion er den klassiske løsning, hvor den cremede lotion fordeles på kroppen ligesom en fugtighedslotion. Det er en nem måde at bruge selvbruner på – man skal dog være opmærksom på at massere selvbrugerlotion jævnt ind på kroppen for at opnå de bedste resultater. 

BilligParfume.dk anbefaler: 

Tanning Mousse 

Selvbrunermousse er cremet og luftig at påføre – og måske det mest populære valg, når det kommer til selvbruner. Moussen fordeles jævnt på kroppen, og masseres blødt ind i huden. Selvbrunermousse giver typisk en svag farve allerede ved påførsel, så du kan se hvor du er kommet til. Efter ca. 1 – 2 timer vil du se det endelige smukke resultat. 

BilligParfume.dk anbefaler: 

Tanning Spray 

Selvbrunerspray bruges ved at spray selvbruner på huden i en lang rolig bevægelse. Det er nemt og hurtigt at få en flot jævn fordeling af selvbruner. Hvis man er nybegynder med selvbruner spray, kan det være en god ide at bruge en selvbrunerhandske efterfølgende for at sikre, at der er en jævn fordeling. 

BilligParfume.dk anbefaler: 

Tanning Drops 

Selvbrunerdrops er for dig, der ønsker at kombinere selvbruner med dine daglige hudplejerutiner. Du blander selvbrunerdrops i dine eksisterende hudplejeprodukter og påfører helt som du plejer. Det er let at dosere tanning drops, så du får præcis den sommerglød du ønsker. Prøv eks. de lækre tanning glow drops fra Minetan, som passer til alle hudtyper. Du kan finde dem her.

BilligParfume.dk anbefaler:

Gradual tan selvbruner

Hvis du ønsker en naturlig glød, der opbygges gradvis – så er gradual tan lige noget for dig. Der er mange ”nybegyndere” indenfor selvbruner, der med fordel kan starte med gradual tan, fordi det er nemmere at kontrollere farveudvikling i huden, da den netop påføres step for step. 

BilligParfume.dk anbefaler:  

Selvbruner Servietter 

Selvbrunerservietter er vådservietter med DHA, 100% naturligt, udvundet af sukkerrør – som reagerer på aminosyrerne i de øverste lag i huden – og dermed skaber en solbrun farve. Fordelen ved tanning wipes er, at de er lette at tage med på farten, og de giver hurtig en skøn sommerglød. 

Forberedelse – ” De 3 gyldne steps – inden du selvbruner”: 

For at opnå de bedste resultater med en jævn og lækker sommerkulør anbefaler vi, at du følger  

”De 3 gyldne steps – inden du selvbruner.” 

  1. Ønsker du at fjerne hår inden du påfører selvbruner, så er det en rigtig god ide at gør det senest dagen før. Efter barbering er huden ekstra sårbar, og de åbne hudporer kan give en ujævne farve og små brune knopper.  
  1. Ryk 15 min. ud af kalenderen og brug den på lækker velvære med en body scrub, der eksfolierer og fjerner døde hudceller. Med en body scrub inden påførsel af selvbruner sikrer du et jævnt og smukt resultat. 
  1. Giv huden masser af fugt i dagene op til brug af selvbruner, så den er fugtighedsmættet og klar. Vælg en lækker bodylotion, der giver masser af fugt.
  2. Brug en påføringshanske! Med tanning gloves slipper du for misfarvede hænder, og du får en mere jævn fordeling af din selvbruner. En selvbruner handske kan du bruge til hele kroppen.
    Du kan prøve den lækre hanske fra b.tan som også er prisvenlig. Den kan vaskes og bruges flere gange. Find selvbruner handsken her.

Sådan gør du når din selvbruner skal påføres: 

Ansigt 

Det er en god ide at købe en selvbruner, der er specifikt til ansigtet – fordi en selvbruner til ansigtet indeholder typisk gode og plejende ingredienser, hvorimod en selvbruner til kroppen kan udtørre den sarte hud i ansigtet. 

Vær opmærksom på ikke at komme for tæt på hårgrænsen, da det kan give en ujævn og mørk kant, der ikke ser naturlig ud. Det er det samme ved øjenbryn, næsebor og læber.  

Brug ikke – eller kun meget lidt selvbruner på øjenlågene. Du kan risikere at få selvbruner i øjnene, og huden omkring øjnene er sart og meget modtagelig. Du kan evt. blande selvbruner med lotion og påføre forsigtigt med fingrene. 

Krop 

Lige gyldig hvilken type selvbruner du vælger, så er det vigtigt at være grundig når du påfører selvbruner for at få et jævnt resultat. Fokuser på en kropsdel ad gangen. 

Brug god tid på at fordele selvbruner og massér i cirkelbevægelser selvbruner ind i huden. Du kan evt. bruge et spejl til at tjekke om farven er jævn fordelt. 

Vær opmærksom på ikke at påføre et for tykt lagt – du kan altid tilføje mere selvbruner, hvis du ønsker en dybere eller mere intens farve. 

Hænder og fødder er områder på kroppen, hvor selvbruner typisk kan sætte sig i et tykt og ujævnt lag. For at undgå en skarp kant eller meget ujævn mørk farve, kan du trække rester af selvbruner med ned over håndfladen og det samme med fodryggen – i stedet for at påføre mere selvbruner. Vær opmærksom på folder og revner i huden, hvor selvbruner kan sætte sig og give en gul/orange farve. Fødder og hænder er ofte lysere end resten af kroppens hudfarve. 

Husk at vaske håndflader, så der ikke kommer en unaturlig mærk sommerfarve. Og vi anbefaler brug af selvbrunerhanske, hvis du ønske at slippe helt for farve på hænderne og et jævnt og flot tanning resultat.

FAKTABOKS: 

 
☝🏻 Selv om du bruger selvbruner er du IKKE beskyttet mod solens stråler, husk altid solcreme. 
 
☝🏻 Husk at vaske fingrene godt efter brug af selvbruner, så du undgår selvbruner i håndflader og neglebånd. 
 
☝🏻 Vær særlig opmærksom på tørre steder på kroppen og folder i huden. For meget selvbruner på disse områder kan give mørke pletter og striber. Fortynd evt. selvbruneren med lotion til albuer, knæ, ankler og knoer på hænderne. 
Fakta om selvbruner

NYTTIG VIDEN: 

👌🏻 Vælg en selvbruner farve, der ligger tæt op ad din hudfarve. Du kan typisk vælge mellem light, medium og dark. Selvbrunere der kun findes i en farve er et godt valg, hvis du er i tvivl om, hvilken nuance, der passer bedst til dig. 
 
👌🏻 Oplever du, at din selvbruner giver en mørkere farve end forventet, så fortvivl ikke – allerede i løbet af et par dage vil farven begynde at aftage. 
 
👌🏻 Har du (ved en fejl) valgt en selvbruner, der er for mørk – så kan du fortynde den med en fugtighedslotion for at få en lysere sommerglød. 
 
👌🏻 Brug ikke bodylotion 2 timer før brug af selvbruner.  
 
👌🏻 Vent med at tage tøj på indtil selvbruneren er helt tør. Undgå bad og aktiviteter, der giver sved på panden (og resten af kroppen) – i mindst 6 timer. 
 
👌🏻 Det er en god ide at pleje din hud dagligt med fugtighedslotion efter brug af selvbruner for at sikre, at huden ikke tørrer – så du kan beholde sommerkuløren så længe som muligt. 
Nyttig viden om selvbruner

Find en væld af lækre tanning produkter hos BilligParfume.dk. Vi har et bredt udvalg i alle prisklasser, fra mærker som Garnier, St. Tropez, St. Moriz, Clarins, Lancaster, b.tan og Minetan.

Se udvalget her.

Published by malene

Jeg hedder Malene og er en af pigerne hos BilligParfume.dk Jeg elsker lækre parfumer, dufte og beauty produkter, og elsker at teste, anmelde og skrive om dem.


Altid lave priser – Uden abonnement
Dansk Webshop
Over 4000 dufe og skønhedsprodukter
Gør som 50.000 andre, tilmeld dig nyhedsbrevet og få de bedste tilbud, nyheder og rabatkoder først!
Ved at tilmelde dig, accepterer du vores Persondata politik
Du kan til en hver tid framelde dig nyhedsbrevet igen