Tilbage til alle indlæg

Få din helt egen unikke duft med parfume layering og duft remixing.

Kender du parfume layering? Kunsten af sammensætte din egen signaturduft!

Layering, eller såkaldt duft remixing, også kendt som lag-på-lag parfume, er en kendt og elsket metode til at opnå en skøn og nuanceret signaturduft, der er helt unik for netop dig. Det handler om at kombinere to eller flere parfumer, og dermed skabe dit helt egen duft mix, som får din originale signatur. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan skaber du den bedste parfume cocktail til netop dig? Det kan du alt sammen finde ud af i denne guide, vi har kreeret til dig med vores bedste tips til layering og blive din helt egen parfumør.

Hvad er layering? Og hvad er fordelene ved duft remixing?

Layering er dybest set en parfume cocktail, du selv mixer, af forskellige parfumer, efter eget valg. Tilsammen giver det en helt ny, sammensat duft, der er 100 procent unik for dig. En ægte signaturduft!

Og dette er netop en af de vigtigste fordele ved duft layering. At du kan skabe din helt egen og fuldstændig unikke duft, som ingen andre bærer. Du behøver ikke længere at tilpasse dig færdiglavede parfumers duftpalette. Hvis du kan lide en parfume, men synes, der mangler nogle duft noter, kan du med denne metode bare selv tilføje dem. Din parfume bliver med duft remixing altså fuldstændigt efter dit hoved.

En anden kæmpe fordel ved layering er, at du nemt kan variere din duft og remixe den på utallige måder. Har du eksempelvis 5 parfumer, du kan lide, og som går godt sammen, kan du med layering mixe disse dufte på kryds og tværs, når du vil. Du kan dermed tilpasse din parfume efter dit humør eller din sociale kontekst. Og med layering blive din duft samtidigt også et kreativt udtryk, hvor du kan udfolde dig, eksperimentere og improvisere.

Når du først kommer i gang med duft remixing, bliver du kort sagt grebet af det. Og det bliver endnu sjovere, når du får komplimenter fra andre for dine unikke dufte!

Hvordan kommer du i gang med parfume layering?

Det vigtigste, du skal huske, når du går i gang med at kreere din egen parfume cocktail, er at starte med den tungeste duft – de såkaldte basis noter. De kraftige duftnoter påvirker nemlig duftkonstruktionen i så høj en grad, at de meget nemt overdøver alle andre dufte.

Det er derfor vigtigt, når du arbejder med duft remixing, at indlede med disse basale noter, og ud af dem kreere et duftfundament, som du så kan nuancere med andre lettere noter on top.

Hvad skal du vide for at kunne lave layering?

For at få succes med parfume layering, er det godt, at du ved lidt om duftlære og de principper, der ligger til grund for en god duftsammensætning.

Basalt set taler man inden for parfume verdenen om tre “lag” i en parfume:

1) Topnoterne
2) Hjertenoterne
3) Bundnoter

Topnoterne, er den duft/de dufte, du allerførst bemærker i en parfume. Typisk består topnoter af de mere friske og sprudlende dufte, såsom frugtdufte, citrusdufte eller urtedufte. Disse typer dufte har det med at have en indledende stærk intensitet, som dog så aftager forholdsvist hurtigt. Calvin Kleins Eternity indleder eksempelvis med en let topnote af litchi frugt, guava og melon.

Når topnoterne er aftaget, er det næste, du dufter, det man kalder hjertenoterne. Man kan sige, at disse noter i en parfume udgør parfumens hjerte – deraf navnet. Det er ofte florale noter, men det kan også være mere krydrede dufte. Et eksempel på en parfume med hjertenoter af blomster, kan blandt andet nævnes parfumen Marc Jacobs Daisy Ever so Fresh.

Afslutningsvist dufter du så bundnotere, eller basisnoter, som kan fremkomme så sent 20-30 minutter efter hjertenoterne. Disse noter fungerer som et “anker” for din duft, da disse tunge dufte med stor og vedvarende intensitet bliver hængende i mange timer. Basisnoter kan for eksempel være de kraftige og substantielle dufte af træ, vanilje, moskus eller visse stærke blomsternoter. Den klassiske parfume Elizabeth Arden 5th Avenue, har eksempelvis en bund af vanilje, sandeltræ, rav og iris.

Tips til duft remixing og parfume layering.

Enhver færdigblandet parfume indeholder alle disse tre niveauer af “duftlag”. Når du skal lave parfume layering handler det derfor om at finde ud af, hvad den enkelte parfume består af, på hvert lag. Så kan du bedre afgøre, hvad der vil gå godt sammen med den.
Ligeledes er det vigtigt at afgøre, hvilken en af de parfumer, du ønsker at blande, der har den tungeste duft. Det er altid denne parfume, du skal starte din layering med. Den lægger en base, som du så kan nuancere med andre parfumer.

Herudover er der en række go’s og no-go’s, når du skal mixe din parfume cocktail. Vi har samlet nogle af de vigtigste til dig her!

Do’s til din parfume layering

  • Parfumer med florale noter passer som regel godt sammen
  • Parfumer med frugtnoter, matcher ofte også godt med blomsterdufte
  • Friske citrusdufte er gode til at give et twist til tungere parfumer
  • Vaniljebaserede dufte harmonerer tit med krydrede dufte

Dont’s til din parfume layering

  • Bland ikke parfumer, der hver især har en meget stærk, personlig karakter, da det giver et overload af duftnoter
  • Start med kun at blande to parfumer. Parfume layering er en kunst, der kræver erfaring. Start derfor let ud, ved kun at kombinere to parfumer. Når du mestrer dette, kan du afprøve mere komplicerede mix

Kast dig ud i duft remixing!

Måske er du nervøs for at kaste dig ud i parfume layering? Men det skal du slet ikke være! Der er intet rigtigt og forkert svar, når det gælder layering. Det er bare med at prøve dig frem. Du vil hurtigt og instinktivt finde frem til, hvilke dufte der går godt sammen – og kunne glæde dig over at have kreeret din helt egen unikke signaturduft!

Har du brug for nogle parfumer til dine kommende parfume cocktails, så gå på opdagelse i vores store udvalg af parfumer fra alle de kendte brands, lige her i shoppen! Hos pigerne fra BilligParfume.dk finder du dufte med alle slags noter, som du kan sammensætte på kryds og tværs efter behov.

Rigtig god fornøjelse med at udforske de spændende, kreative muligheder inden for parfume layering!

Published by Sarah fra BilligParfume.dk

Jeg er en af pigerne hos BilligParfume.dk. Min passion er parfume og dufte, jeg elsker den unikke verden af lækre duftnoter og elegante design.


Altid lave priser – Uden abonnement
Dansk Webshop
Over 4000 dufe og skønhedsprodukter
Gør som 50.000 andre, tilmeld dig nyhedsbrevet og få de bedste tilbud, nyheder og rabatkoder først!
Ved at tilmelde dig, accepterer du vores Persondata politik
Du kan til en hver tid framelde dig nyhedsbrevet igen