Tilbage til alle indlæg

Guide til Old School Shaving, klassisk gammeldags barbering.

Alt du bør vide om gammeldags barbering

Har du nogensinde overvejet at prøve gammeldags barbering? Det er den helt gamle og klassiske shave-metode, hvor man bruger en barberkniv sammen med barberkost og barbercreme eller barbersæbe. Vi gennemgår det grundlæggende i gammeldags barbering, så du kan få det perfekte barberresultat. Læs videre for at få tips til at få det bedste ud af gammeldags barbering.

Foto af barbering. Klassisk barbering, din guide til old school shaving fra BilligParfume.dk
Old School Shaving – BilligParfume.dk

Sådan kommer du i gang med den klassiske barbering:

1. Forbered huden til barbering:

Før du begynder, skal du først forberede din hud. Når du har vasket ansigtet, anbefales det, at du fugter huden med varmt vand. Det hjælper med at åbne porerne, så det bliver lettere for barberkniven at glide over huden og fjerne hår. For at øge glatheden og undgå skægpest bør du også bruge en barbercreme eller barbersæbe til at dække huden.

2. Nu er du klar til at barbering og hårfjerningen:

Når du har forberedt huden, skal du bruge stropper eller skraber til at skære hårene af. De må ikke skæres for dybt, fordi det kan irritere huden. Sørg for at holde barberkniven skarp, så den glider jævnt over huden og fjerner hårene. Dette gøres ved at skylle kniven efter brug og vaske den med sæbe og varmt vand.

3. Afslut din barbering med ansigtscreme:

Når du har fjernet hårene, skal du vask ansigtet igen for at fjerne resterne af barbercreme eller barbersæbe. Skyl derefter med koldt vand for at lukke porerne og anvende din foretrukne ansigtscreme. Nu er du klar til at nyde det perfekte barberresultat.

Hvad er den bedste barberteknik?

Den bedste barberteknik er meget individuel og kommer helt an på hvad du føler passer bedst til dig. Nogle foretrækker at bruge en barberkniv, mens andre foretrækker at bruge skrabere, eller barbermaskine. Hvis du bruger en barberkniv, skal du sørge for at dens blad er skarpt nok til effektivt at fjerne hårene. Det gør du, ved at skylle kniven efter brug og anvende sæbe og varmt vand til at vaske den. Uanset hvilken barberteknik du bruger, skal du sørge for at forberede din hud ordentligt før barberingen for at få det bedste resultat. Det anbefales at fugte huden med varmt vand og bruge barbercreme eller barbersæbe for at undgå skægpest og sikre glathed.

Hvordan bruger man en barberkniv?

En barberkniv kan være et godt værktøj til at skære håret med et præcist resultat. Før du begynder, skal du have det rigtige udstyr, herunder en barberkniv, en barberskraber og et skærehoved.

Start med at kamme håret med en kam og en børste. Dette vil hjælpe med at sortere hårets længder og få det i en ensartet retning.

Tag derefter din barberkniv og hold den mod håret, så den er parallel med hårets overflade. Skær forsigtigt langs hårets længde fra toppen af hovedet til nakken. Det kan være nødvendigt at skære flere gange for at få det ønskede resultat.

Brug derefter din barberkniv (shavette) eller skraber til at skære omkring ørerne og kæben. Vær sikker på at holde barberkniven skarpt og væk fra ørerne og ansigtet.

Du kan afslutte din barbering ved at anvende aftershave. Der findes to typer aftershave: aftershave lotion eller barbersprit som det også kaldes, og aftershave balm.

Skal man bruge aftershave?

Foto af mand der anvender aftershave. Guide til klassisk barbering fra BilligParfume.dk
Aftershave – BilligParfume.dk

Aftershave er en type produkt, der bruges efter barbering for at lindre irritation og hjælpe med at reducere rødme. Det beroliger huden og giver dig et friskt og rent udseende. Aftershave indeholder ofte aloe vera, glycerin og andre ingredienser, der hjælper med at fugte huden og lindre irritation. Det kan også være en god måde at modvirke bakterier på. Aftershave kan bruges af alle hudtyper, men det er især anbefalelsesværdigt for personer med sensitiv hud.

Aftershave lotion (barbersprit), er en tyndere konsistens end aftershave balm. Det har en højere alkoholindhold end andre former for aftershave, så det tørrer hurtigere og hjælper med at forhindre infektioner. Aftershave lotion kan tørre huden ud, hvis det bruges for ofte, så det er bedst at undgå det, hvis du har en sensitiv hud. Barbersprit indeholder et højt alkoholindhold, der hjælper med at desinficere huden og lindre irritation. Det er godt at bruge, hvis du har en tendens til skægpest, men det har også tendens til at tørre huden ud.

Aftershave balm har en tyk og cremet konsistens og indeholder ofte ingredienser som aloe vera og glycerin, der hjælper med at nære og fugte huden. Det er godt for alle hudtyper og hjælper med at lindre irritation og bevare fugt. Det er den bedste mulighed for personer med sensitiv hud.

Hos BilligParfume.dk kan du finde alle typer aftershave. Om du er til den gode gammeldags barbersprit, en after-shave lotion fra Hugo Boss, eller en plejende aftershave balm fra en af de mange kendte lækre mærker, så finder du et bredt udvalg her.

Vi opridser her de 7 tips og trin til gammeldags barbering

1. Gammeldags barbering kræver lidt øvelse og tålmodighed når du først skal i gang, men når den teknikken først er mestret, kan det være en luksuriøs, afslappende og behagelig oplevelse.

2. Det grundlæggende ved gammeldags barbering er, at du bruger en barberkniv, en barberkost og barbercreme eller sæbe, til at skabe en glat og tæt barbering med et lækkert finish.

3. Før du begynder, skal du sørge for at barbercremen er godt blød og flydende.

4. Brug barberkniven til at skære mod håret – du skal huske at skære med hårets vækst.

5. Tag derefter barberkosten og træk den langs hårets vækst for at skabe en jævn og glat overflade.

6. Brug det afkølede barbersæbe til at skabe et blødt skum til at børste ud over huden. |

7. Skyl huden efter barberingen og påfør en god aftershave eller en fugtgivende creme, der vil hjælpe med at lindre huden efter barbering og forhindre rødme og skægpest.

Published by Sarah fra BilligParfume.dk

Jeg er en af pigerne hos BilligParfume.dk. Min passion er parfume og dufte, jeg elsker den unikke verden af lækre duftnoter og elegante design.


Altid lave priser – Uden abonnement
Dansk Webshop
Over 4000 dufe og skønhedsprodukter
Gør som 50.000 andre, tilmeld dig nyhedsbrevet og få de bedste tilbud, nyheder og rabatkoder først!
Ved at tilmelde dig, accepterer du vores Persondata politik
Du kan til en hver tid framelde dig nyhedsbrevet igen